Mark Mobius: "Se exagerează un pic atunci când se spune că ţările BRIC au < probleme majore >"

F. A.
Internaţional / 13 mai 2013

Mark Mobius, preşedintele Templeton Emerging Markets Group, precizează că se exagerează atunci când se spune că ţările BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) au "probleme majore", conform unui comunicat de presă.

"Se exagerează un pic atunci când se spune că ţările BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) au < probleme majore >", apreciază acesta.

Mark Mobius aduce în vedere că ratele de creştere ale PIB-urilor ţărilor BRIC au încetinit, dar că, în afară de Brazilia, celelalte trei economii cresc cu mult mai rapid decât majoritatea ţărilor dezvoltate.

Potrivit acestuia, Brazilia are şansa să devină o piaţă importantă pentru bunurile de consum, iar economia rusească va continua să stagneze dacă preţul petrolului în Rusia rămâne ridicat,

" Rusia suferă de o problemă a încrederii investitorilor, demonstrată de continua ieşire a capitalului din această piaţă. Dacă guvernul va reuşi să introducă o bună guvernanţă corporativă în giganţi ca Gazprom sau Rosneft, credem că situaţia se va putea schimba rapid", a completat Mark Mobius.

Preşedintele Templeton Emerging Markets Group mai aduce în vedere economia Indiei, ţara cu a doua cea mai mare populaţie a lumii.

"Trebuie luat aminte că există o imensă discrepanţă între ceea ce doreşte guvernul (n.r. din India) să realizeze şi ceea ce birocraţii sunt dispuşi să facă pentru a ajuta guvernul să îşi îndeplinească obiectivele. Premierul Indiei şi Ministrul de Finanţe au fost foarte activi în a încuraja investiţiile străine, dar când investitorii încearcă să-şi aducă în ţară capitalul, ei sunt adesea sufocaţi de birocraţie. (...) India are o bursă vibrantă, cu mii de companii listate şi o cultură puternică a antreprenoriatului şi a investiţiilor", a precizat acesta.

Mark Mobius reiterează faptul că pieţele de acţiuni chineze au fost volatile, cu perioade de entuziasm care au fost adesea urmate de frica de măsuri restrictive ale guvernului.

Acesta a mai precizat că piaţa imobiliară este o mare provocare pentru guvernul chinez şi că "preţurile trebuie menţinute la niveluri suportabile, dar trebuie de asemenea asigurat că mecanismele de control nu vor provoca o prăbuşire a preţurilor proprietăţilor imobiliare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb